Ortopediske hjelpemidler

Fotpleien som virker

Fotpleien som virker

editorial

 

Har du kanskje glemt at føttene dine trenger litt god pleie av og til? Her skal vi se litt nærmere på noen ting du kan gjøre for å gi føttene dine den ekstra oppmerksomheten de fortjener i en hard, trave og kanskje fysisk belastende hverdag. 

Gi føttene dine mer oppmerksomhet i en travel hverdag 

Litt avhengig av hva man driver med til hverdag, kan det fort bli mye gåing og ståing, og selv om dette ikke noe er kroppen som helhet nødvendigvis føler seg så veldig sliten av, ja, så kan det faktisk være ganske hardt for føttene i lengden. Det er jo sånn at føttene får belastningen fra hele kroppen når vi står, løper eller går, og dermed blir det fort sånn at vi får mye belastning på føttene som vi ikke tenker over, eller som vi venner oss til. Det kan skape problemer for knær, hofter og rygg – de forplanter seg oppover, og dermed er det lurt å passe godt på føttene i en travel hverdag. 

Ortopediske hjelpemidler

Få helt spesielt tilpasset pleie

Dette er noe som eksempelvis fort kan begynne med at man velger riktige sko når man skal gjøre noe som belaster føttene.

Det er nemlig svært viktig at føttene får den støtten de trenger når man bruker dem, og her spiller sko en vesentlig rolle. Det er jo også sånn at hvilke sko vi velger har mye å si for hva slags føtter vi har – noen har noen spesielle behov eller problemer som kanskje ikke kan løses med en vanlig sko, og her er det lurt å oppsøke en spesialist for å få spesialtilpasset en god såle. En sånn spesialist kalles en ortoped, og du kan lese mer om det på sider som https://www.tov.no/. Med en spesialtilpasset såle, så kan man få sko til å gi den støtten de trenger, helt individuelt.