hårtap

Hårtap er ingen enkel følelse å kjenne på

Hårtap er ingen enkel følelse å kjenne på

Ulike typer hårtap og hva du skal gjøre med dem

Håravfall, vanligvis forbundet med menn, men som er til stede i noen få kvinner, er noe millioner av oss rundt om i verden vil oppleve på et tidspunkt i livene våre. Noen av oss opplever det litt tidligere enn andre, mens noen mennesker er heldige og har et fullt hode med hår hele livet. Hårtap menn opplever er allikevel ganske stadig og kontinuerlig. 

Fordi hårtap menn opplever ikke er noe vi ønsker oss selv, har en hel bransje dukket opp for å takle dette komplekse problemet. Det finnes forskjellige løsninger på forskjellige typer hårtap siden hver versjon av hårtap kan ha forskjellige årsaker. Den vanligste typen hårtap er mannlig skallethet, som i utgangspunktet betyr normal skallethet du ser på menn når de fyller trettiårene, skyldes vanligvis et fall i testosteron som igjen er assosiert med den naturlige aldringsprosessen. Dette blir vanligvis behandlet med en hårbit eller parykk avhengig av hvor avansert baldingen er. Hårerstatningsterapi er også et alternativ; Imidlertid kan det bli ganske kostbart.

Ønsker du å beholde håret lengre?

Den andre typen hårtap er i form av tilfeldige skallede flekker over hele hodebunnen. Årsakene til denne typen hårtap er ganske varierte og mindre kjente ganske enkelt fordi det er en relativt sjelden forekomst. Denne typen hårtap kan ikke behandles med hårbiter, og da en slik hårerstatningsterapi vil bli sterkere anbefalt her forutsatt at pasienten har råd til det. Ellers ville en annen løsning være å barbere den helt av og gå helt skallet.

Heldigvis blir håravfall med rette ikke sett ned på mye av samfunnet, hovedsakelig fordi de fleste vet at det ganske ofte er uunngåelig. Hvis hårtap er noe du opplever personlig, må du huske å takle det på en måte som du er komfortabel med i den situasjonen.