rubiks kube

Hjernetrim som er gøy å gjøre

image

Hjernetrim trenger faktisk ikke å være kjedelig i det hele tatt, det kan til og med være gøy. Her skal vi se på noen morsomme typer hjernetrim som du kan ta med deg overalt. Det er både morsomt, lærerikt og praktisk – og du kan gi deg selv en god utfordring. 

Prøv å løse en rubiks kube 

Hjernetrim er rett og slett sunt fordi hjernen vår trenger å bryne seg på noe for å fungere optimalt og holdes vedlike. Det er også mange egenskaper man kan trene ved hjelp av forskjellige typer oppgaver, puslespill og hjernetrim.

En av de mest ikoniske formene for hjernetrim, er rubiks kuben. En biks kube er som regel en kube på 3×3 rader/striper som man skal vri på for å få kuben til å gå opp. Når kuben er gått opp, så er alle sidene ensfargede. Det krever litt øvelse, men også forståelse for hvordan kuben rent faktisk fungerer. En rubiks kube kan løses på mange måter, men det er lurt å vite hvordan man kan tenke for å knekke koden. Det er heldigvis mulig å lære seg å løse rubiks kuben på nettet, og det finnes mange gode ressurser, både blogger og videoer, som viser deg hvordan. 

Prøv andre spennende kuber 

Når du har stålkontroll på rubiks kuben, betyr det ikke at spillet er over. Det finnes nemlig mange andre, spennende kuber du kan prøve. Hva med en pyraminx, som faktisk slett ikke er en kube, men en pyramide. Det er ikke bare èn kube man kan prøve å løse, man kan alltid avansere til en ny kube, og man kan slå sin egen tid og personlige rekord. Visste du at det til og med finnes mesterskap for rubiks kube? Da kan man dele interessen med andre, og la seg utfordre av konkurransen med andre.