lån

Hva man skal huske på med lån på nettet

Hva man skal huske på med lån på nettet

editorial

Lån på nettet er populært som aldri før, og man kan neppe unngå å ha sett og hørt reklamer om det på tv eller på radioen. Men det kan fort virke som om alle tilbyr det samme, og som at det ikke er noen ting man burde sjekke før man eventuelt begir seg ut på dette markedet, og det stemmer ikke. Her skal vi se litt nærmere på noen ting som det er greit å avklare før man eventuelt låner penger på nettet. 

Hvorfor bør man sammenligne? 

Et av de første og fremste budene når det kommer til lån online, er at man skal sammenligne. Men hvorfor det? Det er jo som nevnt blitt et populært marked, og det vil også si at det er i konstant vekst. Det er et marked som har fått bein og gå på, og det dukker opp nye tilbud og typer av lån hele tiden – det kan være litt vanskelig å navigere i som forbruker. Så hva gjør man da? Det ene kan jo virke like godt som det andre?

lån

Det er dog ikke tilfellet, og det er noe man først legger merke til når man sammenligner. Man skal også være litt obs på at det som er en god løsning for noen ikke nødvendigvis passer for deg, så man skal alltid ha sin egen situasjon i bakhodet når man sammenligner lån på nettet. Man kan gjøre det på flere måter – man kan søke flere lån og sammenligne tilbud, det er som regel uforpliktende – man kan også gå inn på nettsiden til bankene og lånestedene èn og èn. Dette er begge løsninger som fort kan bli litt tungvinte, og selv om det er lurt å sette av god tid til dette, så er det ikke noe vits i å gjøre det altfor komplisert og uoversiktlig. 

Swiftbanker er en tredje mulighet. Det er en type tjeneste der man blant annet kan sammenligne flere lån og få en oversikt over hva som finnes på markedet. I tillegg kan du lese mer om lån og forskjellige låntyper, så du får et klart inntrykk av hvordan det fungerer. 

Husk at du skal oppfylle vilkår og betingelser 

Noe av det man burde se på, er vilkår og betingelser for lån. Disse skal nemlig oppfylles for at man eventuelt kan få lov til å låne penger på nettet. Det er helt essensielt at man oppfyller ting som aldersgrense og lignenden for eventuelt å bli godkjent.