nettverkskabel

Kjøp riktig nettverkskabel

Kjøp riktig nettverkskabel

Trenger du en nettverkskabel til ditt hjem eller til arbeidsplassen? Da er det viktig å vite litt om hva du skal se etter før du velger. Det er nemlig stor forskjell på de varianter som finnes, og det er viktig for deg å velge den riktige for å få mest mulig ut av din nettverkskabel.

En nettverkskabel kalles også en ethernet kabel. Og det er denne kabelen som fører internett til din PC. Derfor er det et alternativ (eller et supplement) til en trådløs forbindelse. Og faktisk finnes det en rekke fordeler ved å velge denne løsningen, spesielt for deg som må og vil ha en rask og sikker forbindelse.

Det er nemlig slik at du vil oppnå en bedre hastighet ved å anvende en kablet forbindelse frem for en trådløs, og derfor kan du få større nytte av den internettforbindelsen du har. Du får rett og slett en raskere og mer stabil forbindelse, noe som er optimalt for deg som krever en sterk og rask forbindelse. Samtidig får du muligheten til å ha et nettverk som er trygt å anvende, og det er et sikrere alternativ enn den trådløse forbindelsen.

Men hvordan velger du da riktig ethernet kabel? Det finnes forskjellige typer som kalles Cat 5, 6, 7 osv. Tallet beskriver i virkeligheten den maksimale hastigheten og båndbredden som kabelen kan føre. Så har du et veldig sterkt og raskt internett men en nettverkskabel som ikke kan føre denne hastigheten, da får du ikke noe ut av det.

Derfor må du velge den typen som passer for dine ønsker og behov. Samtidig bør du tenke over lengden på kabelen samt formen, hvis den for eksempel skal føres inn i et lite hjørne eller liknende. Det er kort fortalt de viktigste faktorene når du skal velge riktig nettverkskabel for dine behov og ønsker.