Rusbehandling

Sliter du med å slutte?

Sliter du med å slutte?

Den beste måten å avruse på

Rusmisbrukere er heldigvis på nedgang i statistikkene, men det betyr ikke at det ikke fortsatt er et problem. Tusenvis av familier over hele Norge har et direkte familiemedlem som sliter med rus. Enten det er en alkoholiker, rusmisbruker av narkotika, eller en person som lever i et grenseland, så er dette tragisk. 

Vi prøver derfor iherdig å by på alternativer til avrusing. Allikevel er det sjeldent at disse har noen reell effekt. Den klassiske metoden der man kaster personen inn i det som nærmest er et fengsel over en ukes tid fungerer simpelthen ikke. Det gjør heller ikke samtaler i større grupper. Men det finnes ett moderne alternativ som kan være løsningen vi har sett etter. 

Rusbehandling med fokus på deg

De ovennevnte klassiske avrusingsteknikkene har ett stort problem ved seg – de handler mer om avrusingen enn personen. Den moderne formen for rusbehandling slik som hos https://www.heimveg.no/ setter heller fokus på personen og hvordan denne skal utvikles. Det gjøres gjennom tett oppfølging, men også et lengre avbrekk. 

For eksempel vil det være essensielt for en person som avruses å ha noen der for dem, men som ikke opererer som en robot. Samtaler bør for eksempel oppstå naturlig, og vennskap fremfor det å bli sett ned på verdsettes naturligvis. Dessuten trenger rusmisbrukere et avbrekk fra hverdagen, der en utenlandstur, uansett hvor kort, kan være forskjellen som virkelig utgjør et resultat. 

Bli rusfri i dag!

Det å bli rusfri er mest sannsynlig den mest befriende opplevelsen noengang. Du får med dette et helt nytt perspektiv på livet, og all den tiden du kastet bort på å drikke eller skyte dop inn i årene er nå din for å skape noe stort. Mange rusfrie har tatt helt ekstreme steg fremover. Med en ny måte å tenke på avrusing på, så kan du ta grep og vinne over rusen!